Jag är en konstnär som bor i Stockholm och har mitt ursprung i Buenos Aires, Argentina. Min första kontakt med konsten var i mycket tidig ålder när jag redan som barn imponerade med mitt sätt att rita och måla. Sen blev konsten inte mer än en hobby och jag utbildade mig till veterinär, ett yrke som jag älskar och fortfarande jobbar med. Senare i livet har jag hittat tillbaka till konsten och försöker nu satsa mer tid på att måla.
Jag målar natur och stadsmiljöer i akryl och akvarell. Jag bor i Stockholmsförorten Blackeberg och väljer ofta lokala motiv som inspiration. Jag jobbar mycket med färger, ljus och skuggor för att få den tredimensionella känslan i mina hyperrealistiska målningar.
Jag bor i och har min ateljé i Hässelby. Under åren har jag utbildat mig genom ett antal längre och kortare kurser hos olika studieförbund och olika konstnärer, där jag har målat i såväl akvarell som i olja och akryl och prövat en del grafiska tekniker.
Under vissa perioder målar jag bara akvarell och under andra olja eller akryl. De olika teknikerna befruktar varandra och ger mig nya infallsvinklar i mitt måleri.
Jag får min inspiration på resor av olika slag och på promenader i naturen. Jag fotograferar ofta mitt motiv, och ibland ser och komponerar jag den kommande målningen redan genom kameraögat. Oftast blir det en figurativ målning, men ibland en halvabstrakt.
Som medlem i Svenska Konstnärsförbundet, Hässelby-Vällingby Konstklubb och Hässelby Konstförening har jag deltagit i flera medlemsutställningar i deras regi. Därutöver har jag haft flera separatutställningar och deltagit i samlingsutställningar.
Det är underbart att låta fantasin ta mig dit den vill i den skapande processen utan att försöka bemästra eller begränsa. Då skapar jag som bäst och då skapar jag som ärligast!
Jag har alltid målat ansikten, de kom tidigt som motiv. Människor, relationer, se vad som händer vid olika möten. Det älskar jag.
Jag skapar utifrån vad som händer runt omkring mig, människor jag möter, andra kvinnliga konstnärer inspirerar enormt mycket. Både nutida och dåtida.
Jag tror mig ha hittat ett eget uttryck, då många påtalar att min målar stil är unik och egen. Det är viktigt att beröra, väcka tankar och känslor.
På senare tid, då fler och fler hittar min konst och köper den, för att de tycker om den, är helt fantastiskt. Ännu mer ödmjuk och glad blir jag när jag ser och hör hur min konst berör. Det är stort!
Utifrån min grund som socionom, massage- och naturterapeut, och med många års erfarenhet av personlig utveckling och behandlingar har mitt skapande tagit form av måleri, skulptur och dansimprovisation. I mina verk inbjuder jag betraktaren att gå djupare i sig själv, att lära känna sig själv och hitta fram till sin sanning och kreativitet. Jag har målat sedan 1973 och har nu varje år sedan 1995 ställt ut i Dalarna och numera i Stockholm.
är en konstnär och bildpedagog. Hon är född 1984 i staden Qamishli i Syrien och har bott
i Stockholm från år 2005.
Hon är anställd i Stockholm stad som bildpedagog.
Zaria är medlem i olika konstprojekt och konstföreningar bland dem Svenska konstnärer förbundet, ” konsten att delta”, konstföreningen Vodkan i Norrköping,
Vällingby konst klubb och i boken Svenska konstnärer.
Jag började designa digitalt 1990, min första dator var en Victor 286 som ersattes av 386-versionen några månader senare. Till en början började jag jobba i Corel Draw och sedan i Photoshop, idag jobbar jag bara med Photoshop och använder olika effektfilter från olika företag. Jag jobbade med att måla med akryl som hobby i många år och när jag upptäckte möjligheterna med digital design lämnade jag min hobby för alltid och idag jobbar jag bara digitalt. 1994 hade jag min första utställning med digitala verk, som jag kallade "Pixels, Version 1". Och jag skapade min första hemsida på "Everyday" som var en del av Kinnevik-konsortiet. Sedan dess har jag arbetat med att designa webbsidor och fortsatte att skapa min design för min hemsida. Jag slutade ställa ut på "papper" eftersom jag anser att mitt digitala verk ska visas digitalt. Jag gör arbete endast på beställning och sedan trycker jag det på papper eller canvas. Jag gjorde en tolkning av konstnären Alicia Brembergs katter och tillsammans hade vi en utställning på Vällingby Folkets Hus i december 2022 som vi kallade ”Tolkningar”. Min sida heter ”bonells Digital Manipulation” och kan ses på
En Norrlänning som lämnade Luleå efter ca 30 år för nya jobb och livsäventyr i Italien 2 år, Montreal 5 år för att sedan landa i Stockholm 1998. Bosatt i Västerort sedan dess i Spånga Solhem och nu senast 10 åren i Vällingby på gränsen mot Hässelby villastad. Frånskild med två barn, son och dotter och 4 barnbarn. Hittat en ny sambo partner sedan 12 år. Senaste 10 åren har jag börjat intressera mig för konstnärshantverk. Började med Akvarell målning, men provat på teckning och Akryl målning också. Genomgått några kurser i Akvarell, Akryl och Teckning. Gillar att måla motiv som finns i verkligheten, fyrar, kyrkor, vikingamotiv, naturmotiv, och fåglar. Något ämne som jag plötsligt får väldig motivation för.
Orsi Mild är yrkesverksam konstnär, lärare och fil.mag. i pedagogik. Hon brinner både för konst och för läraryrket. Medlem i HVK (Hässelby Vällingby Konstklubb), i Dalarnas konstförening och i Tjörns Konstförening.
Orsi studerade konst och konsthistoria i Budapest. Hon har haft över hundra utställningar, både jurybedömda och icke, både i Sverige och i andra europeiska länder. Hon är även författare för en barnbok som publicerades 2014 i Sverige och i Ungern. Många av hennes tavlor finns inom vården, på sjukhus och läkarmottagningar, både i Sverige och utomlands. Hon är representerad i flera kommuner i Sverige och haft utställningar bland annat på galleri, bibliotek och konstmuseum.
På de klassiska Orsi Mild tavlorna finns oftast djur som beter sig som människor. På många av dessa tavlor finns dock en återkommande människofigur som heter ”The Lonely Man”. På senare tid målar hon också människor, dessa tavlor signeras som ”OM” och karakteriseras av djupa men inte skarpa känslor. Hon målar sina tavlor med omsorg och planerar ganska väl, men bryter ofta mot perspektivregler och därmed skapa både glädje och eftertanke.
född och uppvuxen i Stockholm, är en målare och tecknare baserad i Vällingby. Kännetecknande för hennes tematik har under de senaste åren varit naturen och specifikt stenar. Under projekttiteln Upphittat har Emelie gjort ett hundratal tolkningar av stenar och berg. Hennes uttryck är figurativt men hon kan uppskatta en linje eller forms abstrakta kvalitéer. Emelie strävar alltid efter känslighet i linjer och färganslag, rytm och spänning mellan kraftfullt och mjukt. Hennes arbetsprocess är öppen och hon låter bilden styra. Genom konsten bearbetar hon livet, händelser, iakttagelser, känslotillstånd och minnen.
Emelie har en Filosofie kandidatexamen i Konstvetenskap från Högskolan Gotland (2012) och har studerat på den treåriga tvärvetenskapliga linjen Multimedia; Pedagogik, Teknik vid Stockholms Universitet (1997-2000). Hon är även utbildad på Konstskolan Basis, Nyckelviksskolan och Pernbys Målarskola i Stockholm.
Jag har en bakgrund som grafisk formgivare och har sen ett antal år tillbaka gått in mer för mitt måleri där jag främst målar i olja och akvarell. Jag är född i Stockholm och bor i Hässelby.
Har del i ateljé Mirabell i Hässelby strand och är medlem i Hässelby Vällingby konstförening och Hässelby konstförening. Jag har deltagit i ett flertal medlems- och separata utställningar.
Är utbildad vid RMI Bergh´s grafisk formgivning, Stora Konstkursen ateljélinjen och ett flertal längre resp kortare utbildningar/kurser i oljemålning, akvarellmålning, silversmide, skulptur och grafik.
Stil och uttryck kan variera och vara både föreställande och abstrakt och får gärna lämna lite fantasi och kanske en frågeställning till betraktaren.